МО на Русия: Руските войски с боеприпаси Lancet удариха украински бронетранспортьор в района на Курск

Руските войски с боеприпаси Lancet удариха бронетранспортьор (БТР) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в пограничния район на Курска област. Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

 „Разузнавателното подразделение на група войски „Север“ идентифицира бронетранспортьор на Въоръжените сили на Украйна със средства за въздушно разузнаване, след потвърждение откритата цел е поразена с боеприпаси „Ланцет“, казват от руското МО.

Хеликоптерът Ми-28НМ нанесе удари с неуправляеми авиационни ракети (UAR) С-8 по съсредоточаване на жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в пограничния район на Курска област.

„Екипажът на армейската авиация на хеликоптер Ми-28НМ нанесе въздушен удар по струпване на жива сила, бронирана и автомобилна военна техника на подразделенията.  Според разузнавателните данни всички тези цели са успешно унищожени”, се казва още в съобщението.

Ведомството отбеляза, че след използването на самолетни ракети С-8 екипажът е извършил противоракетен маневра, освободил е топлинни капани и успешно се е върнал на мястото на излитане.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"