МО на Русия: Руските въоръжени сили атакуваха украински летища с високоточно оръжие и БЛА

Руските въоръжени сили нанесоха групов удар с високоточни оръжия, включително ракети "Кинжал" и безпилотни летателни апарати (БПЛА), срещу критични цели на украински летища. Целите са поразени. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Тази вечер въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточни авиационни оръжия с голям обсег, включително аеробалистични ракети „Кинжал“ и атакуващи безпилотни летателни апарати, по критично важни обекти на летищната инфраструктура в Украйна. Всички посочени цели бяха поразени ”, добавят още от руското МО.

„Части на групата сили „Север“ в Липцовско и Сумско направление разгромиха формированията на 22-ра мотопехотна бригада на украинските въоръжени сили, 101-ва и 118-а отбранителни бригади в районите на населените места Червоное, Ворожба, Барановка, Пустогород от Сумска област и Липци от Харковска област при три контраатаки на десантни групи на Въоръжените сили на Украйна противникът е загубил до 115 военнослужещи, три автомобила и станция за радиоелектронна борба "Енклав-Н",”, казват от МО на Русия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"