МО на Русия: Руските въоръжени сили удариха три пускови установки за Patriot

По време на специална операция в Украйна руските въоръжени сили в рамките на 24 часа поразиха три пускови установки за ПВО Patriot център за управление на дронове и железопътни влакове на въоръжените сили на Украйна. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Оперативно-тактическата авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните войски и артилерията на групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация поразиха три пускови установки на американския зенитно-ракетен комплекс Patriot, център за управление на дронове, железопътни влакове с личен състав и боеприпаси, струпвания на жива сила и бойна техника на противника“, се казва в доклада.

 „Частите на групата войски „Запад“ подобриха обстановката по фронтовата линия, разгромиха формированията на 14-та, 63-та, 115-та, 116-та механизирана, 3-та десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, 107-ма бригада за техническа отбрана и националистите от 12-а бригада "Азов"в районите на населените места Купянск, Синковка от Харковска област, Надя, Макеевка от Луганската народна република, Красни Лиман от Донецката народна република. През деня бяха отбити две контраатаки на десантно-десантните групи на 117-а бригада за отбрана, врагът загуби до 535 военнослужещи, един танк, американска бойна бронирана машина HMMWV и шест автомобила“, се казва още в доклада.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"