МО на Русия: Руските въоръжени сили унищожиха с управляеми противотанкови ракети бронирана техника на ВСУ

През нощта екипажите на Ми-28НМ с помощта на термовизионна камера унищожиха с управляеми противотанкови ракети бронирана техника и концентрация на личен състав от украинските въоръжени сили в пограничния район на Курска област. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Руското МО уточнява още, че атаката по разузнавателните цели е извършена с управляеми противотанкови ракети. В същото време полетът е извършен с очила за нощно виждане, както и с нов термовизионен уред, който, както отбелязва руското министерство на отбраната, позволява най-ефективното поразяване на определени координати както през деня, така и нощ.

„По време на разузнавателни действия в пограничния район на Курска област военнослужещи от групата войски „Север“ засякоха движение на танк на Въоръжените сили, след като анализираха получената разузнавателна информация, беше взето решение да се стреля по бойната машина на противника. В резултат на пряко попадение от боеприпасите на Lancet, танкът на бойците от ВСУ е унищожен, което се потвърждава от обективни контролни кадри, получени в реално време“, казват още от руското МО.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"