МО на Русия: Руските сили унищожиха минохвъргачка на ВСУ в посока Авдеевка

Военнослужещи от екипажа на 152-мм самоходна гаубица 2С19 "Мста-С" от група войски "Център" унищожиха камуфлажен минометен екипаж на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Авдеевското направление на специалната военна операция . Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

 „След като получиха координатите на целта от операторите на БПЛА на разузнавателното подразделение, военнослужещите от екипажа на самоходното оръдие пристигнаха на огневата позиция, насочиха бойната машина към целта и с изстрели унищожиха минохвъргачката и личния състав на украинските въоръжени сили “, съобщиха още от ведомството.

Според Министерството на отбраната, маскиран минометен екипаж на украинските въоръжени сили е попречил настъплението на щурмови групи на руските въоръжени сили.

„Екипажът работи много хармонично, всеки си знае работата и може да си върши работата бързо и точно. За нас няма значение дали оръжието е западно, или стандартно – всичко ще бъде унищожено“, цитират командира на оръдието от руското МО.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"