МО на Русия: Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха две ракети HIMARS

През последните 24 часа руските системи за противовъздушна отбрана са свалили две ракети HIMARS, управляема ракета с голям обсег на действие "Нептун" и 42 безпилотни летателни апарата. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Системите за противовъздушна отбрана свалиха две произведени в САЩ ракети HIMARS, управляема ракета с голям обсег на действие Neptune и 42 безпилотни летателни апарата“, се казва в изявлението.

„Частите на Днепърската група войски нанесоха поражение на формированията на 128-а планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, 35-а бригада морска пехота и 121-ва бригада за сухопътна отбрана в районите на населените места Луговое, Пятихатки, Запорожка и Херсонска област“, ​​отбелязват още от ведомството.

От ведомството отбелязаха, че от началото на специалната военна операция руските войски са унищожили 631 самолета, 278 хеликоптера, 28 734 безпилотни летателни апарата, 556 зенитно-ракетни комплекса, 16 732 танка и други бойни бронирани машини, 1393 бойни машини за залпов пуск. системи, 12 597 артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 24 225 единици специална военна техника на противник.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"