МО на Русия: Самолети Су-34 атакуваха части на ВСУ

Атаката срещу подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на специалната операция е извършена от екипажи на самолети Су-34 на Въздушно-космическите сили на Руската федерация. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Летателният екипаж на ВКС на Русия на самолет Су-34 изпълни летателна мисия за нанасяне на удари с десантно оръжие по подразделения на Въоръжените сили на Украйна в района на Северния военен окръг техника и жива сила в зоната на отговорност на групата войски „Център“, се казва още в съобщението.

Отбелязва се, че ударът е нанесен с фугасни авиационни бомби с универсален модул за планиране и коригиране, което позволява нанасянето на прецизни удари без навлизане в зоната на ПВО на противника.

„След успешно завършване на мисията, след като получиха потвърждение за унищожаването на важни обекти, екипажите се върнаха на летището за излитане, пилотите на ВКС изпълняват бойни задачи по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия“, отбелязва руското МО.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"