МО на Русия: Су-34 унищожиха с бомби ФАБ-500 пункт за дислокация на ВСУ

Изтребители-бомбардировачи Су-34 унищожиха с бомби ФАБ-500 с универсален модул за планиране и корекция пункт за временно разполагане на Въоръжените сили на Украйна. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 на руските въздушно-космически сили нанесоха удар по пункт за временно дислоциране на украинските въоръжени сили в зоната на отговорност на Западната група войски“, казаха още от руското МО.

Ударът е нанесен с неуправляеми авиационни бомби ФАБ-500 с универсален модул за планиране и корекция, позволяващ нанасяне на прецизни удари от безопасно разстояние от линията на бойния контакт.

„По време на бойна работа екипаж от ударни безпилотни самолети в режим свободен лов откри вражеска бронирана машина „Брадли“, прикриваща подразделения на украинските въоръжени сили, и я обездвижи с точен удар. След което артилерийски екипажи нанесоха огън по нея, като по този начин осуетиха нов неуспешен опит на врагът да се върти в посока“, добавят още от МО на Русия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"