МО на Русия съобщи за отблъскването на две атаки на въоръжените сили на Украйна в района на Работин, Запорожка област

През деня руските войски отблъснаха две атаки на Въоръжените сили на Украйна край село Работино, Запорожка област. Това каза официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, съобщават руски медии.

„В запорожското направление със самоотвержените действия на руските войски са отбити две вражески атаки в района на с. Работино, Запорожка област. Освен това жива сила на противника е поразена от огъня на армейската авиация и артилерия в районите на с. селищата Марфопол, Работино и Луговское, Запорожка област“, ​​заяви още Игор Конашенков.

"В районите на населените места Малодолинское и Черноморск, Одеска област, са унищожени складове с гориво за украинска военна техника. Унищожен е склад за боеприпаси на 1-ва бригада със специално предназначение на Въоръжените сили на Украйна в района на с. селището Волчанск, Харковска област“, ​​коментира Конашенков.

Конашенков отбеляза още, че командно-наблюдателният пункт на батальона на 5-та бригада на Националната гвардия на Украйна е бил ударен край село Ямпол в Донецката народна република.

Според Конашенков оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните сили и артилерията на групите войски на въоръжените сили на Руската федерация през деня са поразили 74 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и военна техника в 107 области.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"