МО на Русия: Ударни FPV дронове удариха концентрация на украинските въоръжени сили край Угледар

Ударни FPV дронове от бригадата на морската пехота на Тихоокеанския флот (ТФ) удариха концентрация на личен състав на подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) близо до Угледар. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Оператори на ударни FPV безпилотни летателни апарати от бригадата на морската пехота на групата на Тихоокеанския флот „Восток“ от Камчатския край удариха концентрация на жива сила на позицията на украинските въоръжени сили близо до Угледар“, съобщи ведомството.

Те отбелязаха, че операторите на дронове се опитват да се приближат възможно най-близо до линията на бойния контакт, за да достигнат цели зад вражеските линии.

Според морските пехотинци основният проблем за техните дронове са вражеските станции за радиоелектронна борба, които пречат на видеосигнала и заглушават честотите, чрез които се управлява БЛА.

„Честотите се променят постоянно, така че врагът да не се настройва на една, ние използваме различни точки и времена на изстрелване - колкото по-високо, толкова по-добър ще бъде сигналът, ако има смущения отдалечете се, опитайте се да заобиколите отляво или отдясно“, каза операторът на дрона с позивна „Фрегата”.

От ведомството казаха още, че близо до фронтовата линия специалисти от безпилотната авиационна част на бригадата на морската пехота са разположили полева лаборатория, в която се ремонтират повредени или повредени дронове.

„Групата на витлото откаже, някъде може да се откъсне жило, ако се удари в земята или се транспортира - това трябва да се запои“, обясни един от специалистите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"