Може ли така? - исторически нечуван скандал на мач от Олимпиада, Меси реагира

Исторически скандал беляза началото на футболния турнир на Олимпийски игри в Париж. Аржентина направи 2:2 срещу Мароко в 106-ата минута на двубоя. Попадението доведе до ексцесии на стадион „Жофроа-Гишар“ в Сент Етиен, който бе изпълнен с марокански привърженици. 90 минути, след като мачът бе приключил, беше обявено, че резултатът 2:2 е анулиран, попадението на Кристиан Медина е отменено заради засада след преглед с ВАР.

След изравнителния гол за 2:2 фойерверк падна между аржентинските футболисти и за късмет нямаше ранени, а на терена нахлуха фенове на „Атласките лъвове“. Силите за сигурност не успяха да овладеят ситуацията. Реферът, шведът Глен Ниберг, веднага прибра играчите в съблекалнята, а съдиите обявиха, че остават 4-5 минути до края на срещата. Съдията и МОК искаха срещата да се доиграе, но аржентинските футболисти отказаха.

Нещо нечувано се случи час и половина, след като се смяташе, че мачът е приключил. Аржентинската телевизия „TYC“ обяви, че изравнителният гол на Аржентина за 2:2 е анулиран. ВАР отсъди засада на Кристиан Медина.

Организаторите изчакаха стадионът да се изпразни и два часа след формалния край на мача футболистите отново бяха изведени на терена от съдията Глен Ниберг. Той прегледа ситуацията с ВАР и отмени попадението.

Двубоят бе доигран, а Мароко победи с 2:1. 

На всичко реагира голямата звезда на аржентинския футбол Лионел Меси, който на черен фон в социалните мрежи написа само "Невероятно!". 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"