МОН: Открита е процедура за създаване на Национален фокусен център

Изпълнителната агенция „Програма за образование“ откри процедура за предоставяне на средства за създаване на Национален фокусен център. Новото звено ще оказва методическа, информационна, обучителна и координационна подкрепа на младежките центрове в страната, съобщават от МОН.

Проектът се реализира с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост. Предвидените средства са в размер на 3 621 632 лева.

Процедурата се ръководи от Изпълнителна агенция „Програма за образование“, а краен получател е Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

В следващите месеци предстои да бъде сформиран екип на Националния фокусен център. Планирани са обучения, създаване на клубове по интереси, провеждане на младежки инициативи и срещи за подкрепа и координация на центровете в страната. Предвижда се и оказване на менторство за младежите, които не са обхванати в момента от тези институции.

Процедурата е в изпълнение на политиката в областта на образованието и се финансира по Компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 4 (C1.I4) „Младежки центрове“ от Националния план за възстановяване и устойчивост. Условията за получаване на средства от Механизма и условията за изпълнение на одобрените инвестиции, са публикувани на следните интернет адреси: https://eumis2020.government.bg и https://opnoir.bg/.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"