Моника Белучи отряза поне 10 години с косата си

Актрисата спечели овации в инстаграм за новия си вид

55-годишната красавица събра погледите с прозрачно боди

Звездата на италианското кино, а в миналото - и на модния подиум, 55-годишната Моника Белучи се появи на корицата на френското списание Madame Figaro в дързък и необичаен за нея образ. Тя е с напълно променен външен вид, дължащ се на късо подстриганата й коса, и е облечена в черно боди на “Долче и Габана” с прозрачни елементи, които подчертават пищната й гръд.

Една от най-красивите киноактриси на всички времена дълги години се придържаше към класическата визия с дълга права коса, но сега е направила решителна крачка към пълна промяна. С подстрижката тя е свалила най-малко 10 години от възрастта си, изглежда свежо и младежки.

Бившата съпруга на актьора Венсан Касел, с когото са разведени от 2013 г., се похвали с новия си вид в инстаграм, където публикува своя снимка на 23 април. “Желая на всички да останете в безопасност и се надявам, че в целия свят скоро ще настъпят дни на здраве!”, написа Белучи под фотото.

Последователите й я заляха с послания, изразяващи възхищение от ефектния й външен вид, и й изпратиха хиляди емотикони със сърца и цветя. “Просто невероятна”, “Богиня от плът и кръв”, “Най-красивата жена на света”, “Моника, вие притежавате неземна красота”, гласят част от посланията.

 

Тренд

Късите прически са на мода

Жените ги дължат на Коко Шанел

Тази година са актуални както авангардните, така и класическите къси подстрижки при жените. Карето и боб карето във всичките им варианти са елегантни, отиват на всякаква форма на лицето и се поддържат сравнително лесно в домашни условия с помощта на пяна и лак. Не бива да се забравя, че късата коса изисква да поставите акцент върху лицето - очна линия, ярко червило, изобщо - забелязващ се грим.

Много популярно е карето с дължина до линията на скулите и задължително с бретон. Той от своя страна е свободно падащ, прикриващ част от лицето. Особен шик е краищата му да са леко подвити нагоре. Кръглата прическа сасон, измислена от британския коафьор Видал Сасон миналия век, все още продължава да бъде на мода. Някои по-екстравагантни дами предпочитат т. нар. стилен безпорядък - мъжка подстрижка с повдигнати нагоре с помощта на гел краища като бодлички.

Жените откриват предимствата на късата коса благодарение на Коко Шанел. В интерес на истината, нейното откритие става случайно, когато след неуспешно къдрене й се налага да се подстриже, за да премахне щетите. И тъй като е безспорна законодателка на модата по онова време, много жени последват примера й...

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"