Москва не отрече за евентуална визита на Рекс Тилърсън

Руското външно министерство нито отрече, нито потвърди информацията, че американският държавен серкретар Рекс Тилърсън ще посети Москва. Това заяви говорителят на ведомството Мария Захарова във Фейсбук, коментирайки разпространена по-рано от Ройтерс информация, че Тилърсън смята да пропусне срещата на външните министри от НАТО в началото на април и ще остане в САЩ за посещението на президента на Китай Си Цзинпин, а след това да отиде в Русия.

"На този етап нямаме намерение нито да потвърждаваме, нито да отричаме тази информация", написа Захарова и допълни: "Но безусловно сме удивени от постоянните течове на чувствителна информация във Вашингтон".

"Време е политическите елити в САЩ да се разберат: отново ли "руски хакери" атакуваха сървърите на Държавния департамент, или заплахата за сигурността на страната все така има американски произход", коментира още Захарова.

Пропускането на срещата на НАТО и посещението в Москва могат да подхранят схващането, че администрацията на президента Доналд Тръмп приоритизира отношенията на САЩ с големите световни сили пред връзките с по-малки държави, които разчитат на Вашингтон за отбрана, коментира агенция Ройтерс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"