Моуриньо си гарантира по 18 млн. евро годишно

Манчестър Юнайтед“ е далеч от титлата във Висшата лига, но Жозе Моуриньо продължи договора си с година. Специалния преподписа до 2020-а, а всеки сезон от лятото ще му носи по 18 милиона евро. Парафите станаха ден, преди Моу да навърши 55 години. Досега в „Юнайтед“ португалецът спечели по веднъж Купата на лигата, Лига Европа и суперкупата на Англия.

Много благодаря на ръководството, което оцени моята отдаденост в работата – каза Моуриньо пред клубната телевизия. - Радвам се, че ви вярват. Аз съм правилният мениджър на „Юнайтед“ за бъдещето. Още в първия сезон вдигнахме много летвата, спечелвайки три трофея. Създаваме условия за брилянтно и светло бъдеще на „Манчестър Юнайтед“. Благодаря на щаба и играчите – без нашето приятелство нямаше да имаме успехи. Горд съм да бъда треньор на този отбор и на тези фенове.“

Преди снощния мач за купата на Англия срещу четвъртодивизионния „Йовил“ Моуриньо имаше 61 победи в 99 официални мача с „червените дяволи“. Коефициентът му на успехи е 61,6 на сто. Но „Олд Трафорд“ ще продължи вероятно и тази година да чака първа титла след ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Не подписвам договори, ако не съм щастлив – продължи Моуриньо. - За мен новият договор е много специален. Обикновено преподписвам след големи успехи. Получих нов договор в „Челси“ след титлата, същото стана в „Интер“ и „Реал“. В този случай контрактът е заради последователността в работата ми. Вярваме си един на друг.“

Треньорът отпразнува новия договор в ресторанта на своя футболист Хуан Мата. Плеймейкърът и баща му държат испанското заведение в Манчестър. Моуриньо дори спести пари – до края на януари всичко в менюто е с 30 процента намалено.

Преди мача с „Йовил“ треньорът отсече, че „Юнайтед“ няма да взима повече играчи до 31 януари. Говореше се, че Моуриньо атакува за подпис Жан Мишел Сери, който бе желан и от „Барселона“. До края на договора му с „Ница“ има още 18 месеца, а клаузата за откупуване е 35 милиона паунда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"