МС: ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване на машините за изборите

ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване на машините за изборите. Това се казва в позиция на Министерски съвет.

С решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет удължи с допълнителни шест месеца срокът, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен, това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Министерският съвет не е страна в процеса по договарянето и сключването на договор за наемане. Правителството очаква такъв договор да бъде представен и незабавно след това ще издаде необходимите актове за обезпечаването му.

При приемането на план-сметката за изборите Министерският съвет заяви готовност да осигури необходимите средства при сключване от страна на Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"