Мъж скри над 100 живи змии в панталона си, опита да ги вкара в Китай

Мъж беше заловен при опит да пренесе над 100 живи змии в континентален Китай, като ги натъпка в панталоните си, съобщават митническите власти на страната.

Той е бил спрян от митничарите, докато се опитвал да се измъкне от Хонконг и да влезе в граничния град Шенжен, се уточнява в официалното съобщение.

"При проверка митническите служители откриха, че джобовете на панталона на пътника са пълни с шест платнени торби с шнурове", се казва в декларацията на китайските митници, пише The ​​Guardian. 

"След като бяха отворени, беше открито, че всяка торба съдържа живи змии с различни размери и цветове", се добавя в изявлението.

Служителите са иззели 104 от влечугите, включително млечни змии и царевични змии, много от които са неместни видове. Придружаващо видео показва двама гранични агенти, които надничат в прозрачни найлонови торби, пълни с извиващи се червени, розови и бели змии.

Китай е един от най-големите центрове за трафик на животни в света, но властите предприеха строги мерки срещу незаконната търговия през последните години.

Законите за биосигурност и контрол на болестите в страната забраняват на хората да внасят неместни видове без разрешение.

"Тези, които нарушават правилата, ще бъдат подведени под отговорност в съответствие със закона", категорични бяха митническите власти, без да уточняват наказанието на мъжа.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"