Мъжете от яхтата, пълна с наркотици край Царево, остават в ареста

Оставиха в ареста двамата мъже, задържани на яхта край Царево, в която бяха намерени наркотици в особено големи количества. Решението е на Апелативният съд в Бургас.

С него магистратите потвърдиха първоинстанционното определение, с което спрямо обвиняемите Е.М - румънски гражданин и В. П.- български гражданин, бе взета мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Българинът и румънецът бяха задържани на 16 юли т.г. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че в съучастие като съизвършители, направили опит да пренесат с яхта от България в Република Турция, високорискови наркотични вещества - над 61 кг марихуана, 45 грама екстази, близо 500 грама кокаин. Престъплението по смисъла на закона е тежко умишлено престъпление, с предвидена наказуемост от 10 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 лв, посочиха от съда в Бургас.

Румънският гражданин е с предходни осъждания. 

Съдът счита, че задържането на двамата обвиняеми е в съответствие с обществения интерес да се предотврати укриването им, както и тяхно неправомерно поведение. 

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"