Мъжете притежават повече коли от жените

Дисбалансът между половете е голям

Дамите карат автомобили с по-малки двигатели

Мъжете или жените притежават повече коли? У нас такава статистика няма, но в Германия има и показва значителен дисбаланс между двата пола. Това е държавата с най-развит и голям автопарк Европа, тъй като е родина на водещи марки в световен мащаб, а по пътищата там се движат близо близо 50 милиона автомобила.

Дамите са малцинство сред собствениците на автомобили.

В техните регистрационни документи и по-точно в графата собственик има сериозен превес на мъжете спрямо жените. Съотношението между двата пола в момента е 62 към 38 процента, показват данните от Федералната служба за автомобилен транспорт. В конкретни цифри - 27,4 милиона коли имат за собственици мъже, докато жените притежават 16,9 милиона превозни средства, а 4,7 милиона автомобила са регистрирани на юридически лица и при тях не е възможно да се направи анализ по пол.

При собствеността на мотоциклетите мъжете имат огромно преимущество пред жените.

Съотношението между жени и мъже при собствеността на леките коли е почти същото, каквото е било и преди 30 години. Разликата е, че днес броят на превозните средства е много по-голям. При мотоциклетите дисбалансът между половете още по-драстичен - 86 към 14 процента. В цифри това означава, че мъжете притежават 4,1 мотоциклета, а 653 000 мотоциклета са собственост на жени.

При колите прави впечатление, жените притежават повече превозни средства с по-малки двигатели. 51 процента от автомобилите с мотори под 1,5 л са собственост на жени. Като контрапункт е фактът, че 79% от коли с двигатели над 2,0 л са притежание на мъже.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"