Мъжкият национален отбор на България отстъпи пред Германия в Лигата на нациите по волейбол

Мъжкият национален отбор на България отстъпи пред Германия с 1:3 (24-26, 25-22, 16-25, 16-25) в шестата си среща от Лигата на нациите. Така продължихме негативна серия срещу този съперник - пет години без успех над него. Последната ни победа срещу немския тим е от 24 юни 2019 г. в среща от Лигата на нациите (3:2).

"Трикольорите" отново взеха гейм от по-опитен съперник, но продължиха да показват голяма амплитуда в играта си. Силно начало, два равностойни първи гейма и разочароваща игра във втората половина от двубоя. Срещата с Бундестима бе втора за нашия отбор от втората седмица, която се провежда във Фукуока, Япония. И двата тима бяха с по една победа преди сблъсъка си, но немският тим бе с мач по-малко.

България излезе срещу Германия след ден почивка. В първия ни двубой на японска земя отстъпихме с 1:3 срещу лидера в световната ранглиста и водач в Лигата на нациите – Полша. Селекционерът Бленджини заложи на същия стартов състав като този срещу европейския шампион – Симеон Николов (разпределител), Димитър Димитров (диагонал), Аспарух Аспарухов и Георги Татаров (посрещачи), Алекс Грозданов и Илия Петков (централни блокировачи) и Мартин Божилов – либеро. В хода на мача италианският специалист често правеше смени.

Германия започна по-пасивно, най-вероятно уморени от мача с Япония, завършил ден по-рано и загубен в пет гейма – 2:3. Като основен коз срещу нас съперникът използва играта с централните си блокировачи, а добре бяха разучили и младият ни разпределител Симеон Николов, който преди този мач бе с 32 точки. Днес той завърши с едва 2 т. България отговори днес с добро посрещане, но изпитваше проблеми в атака и контраатака.

"Както треньорът ни каза – това, което показахме във втория гейм не е достатъчно, трябва да поддържаме високо ниво през цялото време. Трябва да бъдем по-концентрирани и да не играем добре само за 10-15 минути", коментира след срещата центърът Илия Петков.

Тимът ни завърши с общо 29 грешки (12 на начален удар и 17 в атака). „Лъвовете" записаха 10 точки от блокада и 6 на сервис. Най-резултатен бе Аспарухов, който завърши с 14 точки (5 на блокада), а Татаров добави 11 т. Денис Карягин записа 10 точки, като 4 от тях бяха в първия гейм.

След края на мача Бленджини задържа тима на терена и проведе дълъг разговор с играчите. В хода на мача и в прекъсванията той често имаше забележки, като основно бе за желанието за победа и увереността им.

Загубата е пета за България, като имаме в актива си една победа. В петък излизаме срещу Иран в 6:00 ч. наше време.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"