Мъжът, който нападна съпруга на Нанси Пелоси, не се призна за виновен пред съда

Мъжът, нападнал съпруга на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, не призна вината си в съда в Сан Франциско, предадоха световните агенции.

Задържаният за насилието Дейвид Депепи се появи за кратко в съдебната зала и бе пратен от съдията в предварителния арест.

На мъжа, който е на 42 години, бе отказано пускане под гаранция и му бе забранен всякакъв контакт с Пелоси  или съпруга й, както и да се доближава на по-малко от 135 метра от тяхната къща в Сан Франциско, където бе извършена агресията миналия петък.

Нападателят е искал да атакува всъщност Пелоси и да й "счупи коленете й", ако тя не признае лъжите на демократите, се казва в съдебен документ. Той влязъл в дома на семейство Пелоси в петък сутринта, като носел и въже, ръкавици и тиксо. Нападнал мъжа на Пелоси с чук. Пол Пелоси успял обаче да набере спешния номер 911.

Властите смята, че заподозреният за престъплението е имал намерение да похити председателката на Камарата на представителите. Това може да му коства 20 години затвор. За агресията над мъжа й той може да получи до 30 години затвор, съобщава БТА.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"