Мъжът на Мерил Стрийп е изкуфял дъртак

Актрисата ще участва в сериал по роман на Джонатан Франзен

Легендарната актриса Мерил Стрийп ще продължи да се снима в сериали. Според информация, публикувана в „Puck“, след като се появи в популярната комедийна поредица „Убийства в сградата“, 75-годишната актриса получи ключова роля в предстоящата многосерийна адаптация на книгата на Джонатан Франзен „The Corrections“. Тази творба, публикувана през 2001 г., си спечели репутацията на един от най-популярните американски романи на 21 век.

В момента сериалът, базиран на „Поправките“, не е свързан с никоя стрийминг услуга, но проектът скоро ще се появи на филмовия пазар. Франзен лично ще напише сценария и също така ще бъде изпълнителен продуцент.

Литературният източник разказва историята на възрастна двойка, живееща в Съединените щати в Средния Запад. Трите им вече пораснали деца се прибират у дома на Коледа поради влошеното здраве на баща им. Очевидно Стрийп ще играе майката. Освен „Убийства в сградата“, актрисата има в актива си и сериала „Големите малки лъжи“.

Това не е първият опит за заснемане на „Поправките“. Първоначално се обмисляше вариантът за пълнометражен филм. През 2011 г. HBO поръча пилотен епизод за сериал с участието на Крис Купър, Даян Уист и Юън Макгрегър. Но в последствие каналът се отказа от заснемането на повече епизоди.

Мерил Стрийп продължава да се снима в сериали.

Според сюжета на романа „Поправките“, след 50-годишна „кариера“ като съпруга и майка Инид Ламбърт (в чиято роля вероятно ще влезе Мерил Стрийп) иска да се позабавлява, като събере семейството си за една последна Коледа в родния дом. Робувала цял живот на представата за „порядъчност“ и скланяла глава пред тесногръдите мнения на провинциалната си среда, жизнерадостната Инид с всички сили се мъчи да си затвори очите пред случващото се: къщата се руши, паркинсонът превръща съпруга й в изкуфял дъртак, най-големият й син Гари се старае да убеди себе си и жена си, че не страда от клинична депресия, брат му Чип се опитва да си уреди комфортно съществуване чрез участие в абсурдна, но изненадващо печеливша финансова пирамида в Прибалтийските републики, а сестра им прахосва младостта си в обречена връзка с женен мъж. В увлекателната ту забавна, ту смешно-тъжна история Франзен успява да пресъздаде пъстрата картина на живота в навечерието на спукването на балона на „най-дълго продължилия икономически разцвет“ при президента Клинтън и малко преди суровата действителност да внесе своите „поправки“ в илюзиите на американския стремеж към щастие.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Румяна Генадиева

Този уебсайт използва "бисквитки"