Мъск покани потребителите на Х да гласуват за импийчмънт на ръководителя на Министерството на външните работи

Мъск покани X потребители да гласуват за импийчмънт на ръководителя на Министерството на външните работи на САЩ Майоркас.

Илон Мъск покани потребителите на своята социална мрежа X да гласуват „за”или „против” импийчмънта на ръководителя на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас.

„Трябва ли секретарят Майоркас да бъде импийчмънтван за умишлено нарушаване на закона и причиняване на огромно увеличение на нелегалната имиграция, което е най-високо в историята?“, попита милиардерът на страницата си в X.

Към 14:35 местно време в проучването са участвали над 81 хиляди души. 91,4% от тях смятат, че Майоркас заслужава импийчмънт.

Преди началото на гласуването Мъск отбеляза в отделна публикация, че „много подкрепя увеличаването на легалната имиграция“.

„Не съм против имиграцията, аз, като всеки нормален човек, съм против идеята огромен брой непроверени хора да наводнят Америка.”

По-рано Fox News съобщи, че гласуването в Камарата на представителите на САЩ за импийчмънт на ръководителя на Министерството на външните работи може да се състои във вторник.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"