На ГКПП-Кулата пускат пробен “зелен коридор“ за товарните автомобили от 1 юли

На ГКПП-Кулата пускат пробно „зелен коридор“ за товарните автомобили от 1 юли. За това се договориха на среща превозвачите с представители на Агенция “Митници“, областният управител Николай Шушков и кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Въпросът бе поставен заради огромните опашки, на които с часове висят празните тирове от страна на България за влизане в Гърция. А за всеки закъснял час , шофьорите на камиони плащат глоби и неустойки по договорите от 150 евро, оплакаха се те на срещата. От понеделник до петък опашките се вият от  4 до 7 км. ,особено сега когато стартира и туристическия сезон.

„Разбрахме се да има пробно трасе от 1 юли, за да видим дали ще проработи идеята. Той ще функционира само на самия пункт и не се отнася да движение по магистралата, каза  областният управител Шушков. Според него въпросът с опашките на Кулата ще се реши идеално, едва когато България бъде приета в Шенгенското пространство.

Засега ще има колони от чакащи, защото и самият пункт има толкова технически възможности.

  Въвеждането на „зелен коридор“ за преминаване и мобилен временен кантар  на ГКПП „Кулата“ за празните товарни автомобили ще покаже дали ще се облекчи трафика на пункта.

Отделно от това на 26 и 27 юни на Кулата ще се постави контролен мобилен кантар, който ще провери дали точно се замерват товарите от работещите кантари на пункта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"