На полигона „Ново село“ спряха временно стрелбите, правят просеки против пожари

Временно са прекратени всички стрелби на военния полигон „Ново село“, за да се избегне рискът от запалване на треви и предизвикване на пожари.  Започнала е работа по създаване на противопожарни просеки около целия полигон, както и вътре в него. Целта е да се ограничи разпространението на огъня при евентуални инциденти и да се създаде възможност за по-бързото му потушаване. Това съобщиха от областната администрация в Сливен след проведена среща на областния управител Чавдар Божурски със зам.-командира на учебния военен полигон „Ново село“ майор Павел Гигов, директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Денчо Чомаков и директора на ТД на ДАНС Стоян Димитров.   
В разговора са коментирани предприетите превантивни мерки на „Ново село“. Провеждането им е затруднено от недостиг на техника и гориво. В тази връзка са дискутирани конкретни оперативни варианти за тяхното осигуряване в кратък срок със съдействието на държавните ведомства.  
Срещата бе резултат от проведеното извънредно съвещание, свикано в края на миналата седмица от Чавдар Божурски, по повод предупрежденията за висок риск от пожари заради екстремалните горещини.   

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"