На тайно място решават съдбата на „Сити“

Футболното „дело на века“ се разглежда на тайно място във Великобритания. „Манчестър Сити“ е обвинен в 115 случая на нарушаване на финансовия феърплей. Съдиите ще гледат документите в продължение на поне 10 дни. Присъдата не се очаква преди април. Вестник „Дейли Мейл“ предполага, че делото е започнало на няколко метра от катедрала Сейнт Пол. 54 от обвиненията са за нарушения в периода 2009-2018 година. Други 35 са до февруари 2023-а.
Ако бъде признат за виновен, да отнесе драконовски санкции, невиждани във футбола. Една от тях е изваждане на отбора от Висшата лига. Със същата стойност би било отнемане на 90 точки от актива, което почти сигурно ще означава отпадане по класиране.
Клубове, които са останали на второ място във Висшата лига или Шампионската лига като „Интер“, ще могат да претендират да получат трофеите за сметка на „гражданите“.
През лятото Пеп Гуардиола, треньорът на „Сити“, намекна, че това сигурно ще е последният му сезон в клуба, който се управлява от шейх Мансур от ОАЕ. В началото на века и преди арабските милиарди „гражданите“ бяха стигнали до третия ешалон на английския футбол.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"