Навръх Благовещение в театър „Адриана Будевска“: Връчват наградата за поезия „Христо Фотев“

Десет автори са пресети от компетентното жури и ще се състезават за голямата награда на конкурса „Христо Фотев“ навръх Благовещение- рождения ден на поета.  Големият християнски празник Благовещение е на 25- ти март, а церемонията по награждаването ще се състои в в театъра на морския град- „Адриана Будевска“ . На сцената зрителите ще видят и спектакъл по стихове на големия Христо Фотев, подготвен от писателката Керана Ангелова и режисиран от Борислав Чакринов.

Книги от 77 автори бяха получени тази година в Община Бургас в регламентирания срок. Всеки член на журито имаше възможност да се запознае с творчеството на кандидатите и да излъчи своята широка номинация на базата на точкова система. Общата номинация бе оформена на същия принцип и одобрена от всеки един от членовете на журито.

Тясната номинация от петима автори ще стане ясна седмица преди официалната церемония.

Петчленното жури на Националния конкурс за поетична книга „Христо Фотев“ вече  обяви широката номинация от 10 автори. Това са Васил Славов , Женя Димова, Иван Странджев, Маламир Николов,  Нинко Кирилов, Петър Чухов , Пламен Дойнов,  Ренета Бакалова, Сашо Серафимов и Симеон Аспарухов.

Председател на журито пък е Керана Ангелова – белетрист, поет, член на Сдружение „Бургаска писателска общност“, която с много всеотдайност е подготвила спектакъла след награждаването. Конкурсът „Христо Фотев“ се провежда на всеки две години по идея и организиран от Община Бургас.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"