Наградиха трима смелчаци, спасили бургазлии в критични ситуации

 На празничната сесия за Никулден

Кметът на Бургас награди трима смелчаци, които са спасили бургазлии в критични ситуации през изтичащата година. С „Почетна значка на Община Бургас“ бе награден Николай Христов Христов. На 4 юни 2023 г. на бургаския плаж се случва инцидент, който можеше да завърши трагично за две момчета- братя на 14 и 8 години, които се къпели в бурното море. В един момент попаднали в лапите на мъртвото вълнение и ако не е била бързата, смела и сърцата реакция на Николай Христов, случката можеше да завърши трагично, обясниха общинарите. От вълнолома, Николай Христов успява не само да хване двамата братя с по една ръка, но и да ги задържи до пристигането на спасителните екипи. Благодарение на Николай са спасени са два млади живота.
С „Почетна значка на Община Бургас“ бяха наградени още двама души- Кръстьо Буцев и Георги Соваджиев, от Ямбол. На 11 декември 2022 г., близо до с. Младиново, община Свиленград, се случва инцидент с автобус, превозващ бургаски туристи. На смрачаване, превозното средство излиза от пътя, събаря мантинелата, обръща се странично и спира в дървета, преди да пропадне в дълбоко дере. При катастрофата загива 68-годишна жена, а 19 души, сред които и 2 деца, са ранени. 
Благодарение на оказаната навреме помощ от двамата граждани и на намесата на полицията, всички пътници са извадени от превозното средство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова

Този уебсайт използва "бисквитки"