Над 300 българи на яхтеното изложение в Кан

Луксозни лодки за милиони евро с премиера във френската Ривиера

30-метровата Princess BANDAZUL впечатлява сънародници

Най-мащабното яхтено изложение в Кан през другата седмица ще събере над 120 000 посетители и ценители на луксозните морски лимузини. Очакват се над 300 българи и представители на родния бизнес елит да се потопят в атмосферата на голямото шоу Cannes Yachting Festival, каза за “Труд” Лъчезар Братоев, шеф на Асоциацията на яхтените пристанища и на вносителите на яхти у нас.

От 600-те яхти, на които ще насладят познавачите, 108 ще са със световна премиера в Кан. Сред тях е Princess R 35, която е първата лодка серийно производство, използваща система от активни хидро криле, разработена заедно с учени от Формула 1. Яхтата, предизвикала най-голям интерес в българите, потвърдили посещението си в Кан, е тридесетметровата Princess BANDAZUL, която спечели наградата за яхта на 2018 г. и чийто интериор е сътворен от дизайнерите на Фенди. Голям интерес има и към катамараните NAUTITECH.

На българския пазар има голямо търсене на лодки между 70 и 85 фута, нови или най-много тригодишни, като цените варират от 1.6 до 4 млн. евро.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кръстина Маринова, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"