Надал пречупи Ноле в мач № 51

Испанецът Рафаел Надал успя да пречупи Новак Джокович в 51-ия сблъсък помежду им, с което подобри баланса си срещу сърбина – 25:26 победи. Във вълнуващ мач, продължил час и 56 минути, Матадора се наложи със 7:6, 6:3. А с това се класира за финала на турнира в Рим и днес ще преследва осма титла в италианската столица.

Ноле не успя да победи Краля на клея за седми път на любимата му настилка, но демонстрира най-добрата си форма след завръщането си на корта и операция на лакътя. Това бе негов първи полуфинал за сезона.

А битката между двамата бе първа от последния им сблъсък преди 370 дни в Мадрид. За трофея днес Рафа ще спори с победителя между настоящия шампион Александър Зверев (Германия) или Марин Чилич (Хърватия), завършил снощи. Матадора се цели в 78-ма титла в кариерата си и трета за 2018-а след успехите в Монте Карло и Барселона. Евентуална победа в Рим ще го върне и на върха в световната ранглиста.

Същевременно Чилич измести Григор Димитров от 4-то място в класацията с класирането си за полуфиналите. Българинът вече е пети и като такъв ще започне на „Ролан Гарос“ след седмица.

При жените защитаващата титлата си Елина Свитолина (Украйна) се класира за финала в Рим след 6:4, 6:3 срещу Анет Контавейт (Естония).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"