Наемът на бюро в офис достигна 170 евро на месец

Използват повече споделени пространства

В цената влизат токът и закуските

Нараства използването на споделени офиси, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. Средният еднодневен наем на бюро и компютър в споделен офис в София е 25 евро. За месец наемът на нефиксирано бюро е средно 140 евро, а на фиксирано - 170 евро. Ако някой иска самостоятелен офис, може да го получи за 210 евро на месец.

В тези цени не влиза само наемът на определена площ в квадратни метри. Наемът е за напълно обзаведена и оборудвана площ на човек, като към това са включени разходи за използване на зали за срещи, комунални услуги, почистване, събития, закуски, безалкохолни напитки. Това представлява нещо като “ол инклузив” продукт на пазара на офиси.

През последните години в София пазарът на споделени работни пространства бързо се развива. Нараства търсенето на такива пространства от професионалисти на свободна практика, стартъп компании, новонавлизащи, както и от вече съществуващи на местния пазар корпорации. В резултат на това броят на коуъркинг пространствата в София бързо нараства, като нови площи откриват из целия град.

Ползвателите на споделени офиси посочват, че основният фактор, който определя избора им на коуъркинг локация, е наличието на общност от хора със сходни на техните възгледи. Други важни фактори са местоположението и интериора. Над 60% от участниците в анкетата на консултантската компания пътуват по-малко от 20 минути до избрания от тях гъвкав офис.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"