Най-големият европейски музикален фестивал идва във Варна

Dire Straits, Gipsy Kings и още звезди ще пеят на VARNA BREEZE by EXIT, на празника на града концертите ще са безплатни

Най-големият музикален фестивал в Европа - EXIT, идва в България с 5-дневна програма в лятна Варна. От 14 до 18 август в морската столица ще пеят  Dire Straits legacy,  Gipsy Kings, Chambao, DJ Mark Knight и още много родни и чуждестранни звезди, съобщиха кметът на Варна Благомир Коцев и Борислав Миланов, основател на фестивала BREEZE и партньор на EXIT.

VARNA BREEZE by EXIT ще представи различни течения – поп, рок, реге, хип-хоп, електронна музика, и ще тече на две места – в зоната около Пантеона в Морската градина и край плажа на Трета буна. В Деня на Варна - 15 август, програмата ще е безплатна, агвоздеят й ще е Stereo MC’s. В чест на големия християнски празник Света Богородица са предвидени и изпълнения на църковни хорове от няколко държави. 

На сцените в парка през всички дни ще върви безплатна програма от 18 до 23 ч с участието на 40 български изпълнители, трибют банди и млади таланти. Ще има щандове за хранене и джаз сцена. След 23 часа до изгрев купоните ще продължават на плажа до Wake park, където диджеи, рок, хип-хоп и латино изпълнители ще забавляват младежката публика, без да пречат на съня на гражданите.  Всяка сутрин зоната ще бъде почиствана, за да е на разположение на плажуващите. 

Билетът за целия фест ще струва 200 лв., за ден – 75 лв., като ще има и нощни билети по 50 лв.

“EXIT идва във Варна с амбицията да се провежда ежегодно. Дебютното му издание ще мине под мотото „Синергия и обединение“, като за първи път в България ще бъде обособено специално място, на което младежи ще могат да получат консултация от психолози“, каза Миланов. Той подчерта, че ще има стриктен контрол в баровете и алкохол няма да се продава на непълнолетни, а на нощните събития те няма да се допускат без придружител.

Мащабното събитие ще постави Варна на картата на световните фестивални градове и ще доведе много нови гости, коментира кметът Благомир Коцев. Той посочи, че 65% от над 200 000 посетители на проведения наскоро в Нови Сад EXIT са били туристи от цял свят. Приходите от фестивала в местната хазна всяка година са 20 млн. евро, допълни Борислав Миланов. Той анонсира, че пълната програма на фестивала ще бъде обявена до края на юли.      

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"