Най-мощният купон за "Джулая" в Бургас

Организаторите са осигурили и дърва за огньовете, край които ще се съберат посрещачите на първото юлско утро

Концертът ще е до Моста

В Бургас се задава най-мощният летен купон- Джулая. Общината в морския град обяви кои са потвърдилите участие изпълнители в тазгодишния празник на плажа, където хиляди ще посрещнат първото юлско утро. 

„Очакваме гости от цялата страна и от чужбина“, казаха организаторите на Джулая. Младежите пристигат много често с влакове и от гарата се озовават направо на пясъка. Концертът и тази година ще се проведе по традиция до Моста, с начало в 20 часа на 30 юни и е безплатен. Ще бъде осигурена дежурна медицинска помощ и воден спасител, охрана и дървен материал, с който отделните приятелски компании да си запалят свой огън, около който да се съберат. 

Джулая съвпада и с откриването официално на плажния сезон в Бургас. От 1 юли всички вишки на ивицата ще са с пълен състав спасители. „Очакваме лято с много слънце и море, и дисциплинирани плажуващи“, казаха морските стражи.

От Община Бургас коментираха, че благодарят за ценната съорганизаторска помощ за празника на Марияна Добрева от „Силует“. А  за доброто музикално настроение на всички ще се погрижат  група P.I.F., със специалното участие на гост вокалисти – Владо Михайлов от група  REWIND и SLENG, както и Марияна Добрева от група СИЛУЕТ. За Джулая на Бургаската открита сцена ще излязат още Керана и космонавтите,  REWIND,  LEMON BOX,  МАХАЙРА и SCARLET.

Последната млада рок група е от пет бургаски момчета. Те представят младежкия живот чрез алтернативно звучене, ярки емоции и неповторима енергия на авторската им музика. Това са Антон, Стелян, Михал, Марин и Димитър.

Ако гостите за посрещането на първото юлско ,утро, пристигнат по- рано, от Burgas Free Tour съобщиха, че вече стартират сезона на безплатните туристически обиколки на града. Началото е на 22 юни, събота, в 10 часа, от Часовника. От тогава, до 1 юли, обиколките ще се провеждат само в събота и неделя. От 2 юли до 15 септември ще са всеки ден. 

Burgas Free Tour e група от доброволци - ученици и студенти,  чиято мисия е да покаже красотата на града. Турът преминава през 13 „стоп- места“ – забележителности на Бургас.  Доброволците- гидове разказват за историята на града, за бита на „старите бургазлии“, градски легенди, които се предават само от уста на уста.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"