Най-скъпите порции храни в света

Пържени картофи с трюфели отгоре ще ви излязат солено

Сладолед със злато, който се приготвя 8 часа, струва рекордните 1000 долара

Бургер с японско говеждо чупи рекорди

Порция картофки за 200 долара

В източния край на Манхатън може да си поръчате чиния пържени картофи за 200 долара. В емблематичния ресторант Serendipity 3, основан от Стивън Брус през 1954 г., ще се потопите в класическата нюйоркчанска атмосфера с интериорните елементи от Тифани, диско топки, висящи от тавана и изкрящо розови и ментовозелени стени. Наскоро дори певицата Селена Гомес стана част от семейството на Serendipity3, като частичен собственик и инвеститор. Тя признава, че именно там е имала най-хубавите си спомени, особено пиейки замразения им шоколадов шейк.

Creme de la Creme Pomme Frites всъщност са бланширани картофи, които се попарват в оцет и шампанско. След това се пържат в чиста гъша мазнина, а не в олио, не веднъж, а два пъти, така че да са хрупкави отвън и сочни отвътре. Поръсват се с годно за консумация злато и се подправят със сол от трюфели и масло от трюфели. Сервират се върху кристална чиния с орхидея, отново с тънко нарязани трюфели отгоре и рендосан кашкавал от сирене Mornay. Не си мислите, че всеки може да поръча порция картофки. За тях вече има списък с чакащи за следващите 10 седмици.

Бургер за 300 долара

Le Burger Extravagant ще ви изкуши с японско говеждо месо, напоено с масло от бели трюфели, пушена тихоокеанска сол, 18-месечен чедър, черни трюфели и пържено пъдпъдъчно яйце.

Освен, че ресторантът е мило място за кореняци нюйоркчани, той вече има няколко световни рекорди, освен за картофките, за най-скъпия бургер в света. За него ще се изръсите 295 долара. Le Burger Extravagant ще ви изкуши с японско говеждо месо, напоено с масло от бели трюфели, пушена тихоокеанска сол, зрял цели 18 месеца чедър, черни трюфели и пържено пъдпъдъчно яйце. Месото е изключителен специалитет в Америка, приравнен дори и с хайвера и трюфелите. Wagyu е порода едър рогат добитък, която се смята за едно от националните богатства на Япония. Характерно за говеждото месо е силно изразената  мраморна структура, която буквално се топи в устата. Високо ценено, заради безкомпромисното си качество, говеждото месо Wagyu е с добре заслужена репутация, като най-великолепното говеждо месо в света. Затова и бургерът е толкова ценен. Освен това има натрошено злато по коричката, готово за консумация.

Сладолед за 1000 долара

Golden Opulence Sundae е порция сладолед, която струва 1000 долара. Той е гарниран с карамелизирани бадеми, трюфели от бял шоколад, малинов макарон, пълнен с плодове и ядливи диаманти и 23-каратово злато.

Golden Opulence Sundae е „черешката на тортата“ и се сервира в същия ресторант. Сладоледът е таитянски ванилов, гарниран с карамелизирани бадеми, трюфели от бял шоколад, малинов макарон, пълнен с плодове и ядливи диаманти и 23-каратово злато под формата на листа. Изкушението, която трябва да бъде поръчано най-малко 48 часа, всъщност отнема осем часа за направата си. Сладоледът се сервира в кристална чаша Бакара за 350 долара и се консумира с 18-каратова златна лъжица.

30-сантиметров хот дог за 69 долара

30-сантиметровият хот дог, който се предлага в същия ресторант, е гарниран с масло от бели трюфели и медальони от патешко фуа гра.

30-сантиметровият хот дог, който се предлага в същия ресторант, е гарниран с масло от бели трюфели и медальони от патешко фуа гра. Приготвя се с чисто говеждо месо, което се пече в масло от бели трюфели, поставено в хляб, препечен с масло от бели трюфели, гарниран с черни трюфели, дижонска горчица, карамелизиран лук Vidalia и кетчуп. Всичко това може да бъде ваше само за 69 долара, но трябва да направите поръчката си 24 часа предварително, за да оставите време „специалните съставки“ да бъдат набавени пресни.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"