Най-странните хобита в света

Сред безумията е и гладенето на екстремни места, неизвестно защо придобило широка популярност

Колкото хора, толкова странности съществуват по този свят. Това включва разбира се и техните хобита и странни интереси. Някои са запленени от събирането на капачки, други от пощенски марки, бирени бутилки, но има далеч по-странни и забавни начини да “уплътняваш” времето си. Днес ще ви представим именно тях.

Едно от най-необяснимите зарибявки е... събирането на самолетни пликове за повръщане.

Доста безумна е и модата на екстремното гладене. Никой не знае откъде тръгва тази лудост, но в момента се е превърнала в международна лудост, които някои даже определят като спорт.

Част от местата, където хората практикуват новата мания, са канута, на ски, на върховете на планини, докато изкачват върхове и къде ли още не. Според “легендата” един от първите, който се е занимавал с тази в очите на много хора глупост, е Фил Шоу - англичанин, работещ във фирма за конфекция.

От 1997 г. насам Фил е гладил под вода, на върха на планини, в пустинята... и изобщо, навсякъде, където може да се занесе ютия и дъска за гладене.

Другa странност е хобито на Пол Люк от Канада, който събира бутилки от мляко. Досега пълничкият 35-годишен мъж твърди, че е събрал над 10 000 контейнера с различна форма и дизайн.

Социален феномен е и така наречената бомба - да се появиш по време на новинарска емисия на фона на репортер, отразяващ събитие, без въобще да имаш общо със случващото се. Най-известният от тези хора, търсещи популярност, е Пол Йеръл от Уимбълдън, който следи къде и кога ще се появи новинарски екип и когато камерата “светне”, той се появява отзад във фона. Досега е бил звезда на заден план над 100 пъти в репортажи на BBC, ITV, Channel 4, Sky News и др.

Старите касетки пораждат странното хоби да се правят реалистични рисунки. Това е просто елегантно изкуство. Вземате касета от 90-те, изкарвате лентата й и я използвате да направите портрет на изпълнителя.

Ако събирането на календарчета и салфетки ви се струва скучно, опитайте с нещо по-хард. Като например хобито на 49-годишен холандец, който от 20 години събира различни по цвят и форма хапчета екстази. Той успял да събере 2400 такива хапчета. Светът научава за неговото занимание, когато колекционерът сам съобщава на полицията, че колекцията от хапчета е изчезнала от дома му.

 

Да се правиш на мъртъв

“Пионер в занаята” е Чък Ламб

Смешно или не, това е хоби. Основател на необичайното прекарване на свободното време е Чък Ламб, който цели 11 години от 2005 насам не само се прави на починал, но дори го записва на видео.

Не е много ясно как точно Чък, който е баща на шест деца, е открил страстта си, но твърди, че още от малък мечтаел да изиграе мъртвец в някой филм.

Липсата на актьорски заложби и неособено привлекателният външен вид не обезсърчили американеца, който превърнал професионалната си мечта в хоби и си направил сайт, който днес има над 40 млн. посещения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"