Най-тъжната победа на „Байрен“

 

Феновете на „Байрен“ преживяха една от най-тъжните победи в историята на клуба. Шампионът на Германия надви с 4:1 „Фрайбург“ в последния мач на капитана Филип Лам, полузащитникът Шаби Алонсо и стража Том Щарке. Полевите играчи обявиха по-рано през кампанията, че от лятото прекратяват своята кариера. Световните шампиони с Германия и Испания, както и стражът, бяха почетени преди двубоя със специална церемония. Лам изнесе реч пред феновете, получи плакет и плака, заедно с хората по трибуните.

Старши треньорът на тима Карло Анчелоти пък заложи и на тримата в стартовия състав и докато за бранителя и Алонсо това е нещо нормално, за Щарке двубоят бе едва трети за сезона.

Ариен Робен, Франк Рибери, Артуро Видал и Джошуа Кимих бяха точни за „Байерн“ при победа №25 в Бундеслигата, а почетното попадение за гостите бе дело на Нилс Петерсен. Така баварците финишираха с цели 15 точки пред втория „Лайпциг“.

„Хамбургер“ пък си осигури предсрочна ваканция, след като надви „Волфсбург“ с 2:1, запазвайки елитния си статут. За „вълците“ обаче поражението бе фатално и те ще играят бараж за оставане в края на месеца.

Голмайсторският приз пък грабна Пиер-Емерик Обамеянг с 31 попадения, а зад него остана Роберт Левандовски (30). „Лайпциг“, „Хофенхайм“ и „Борусия“ (Дортмунд) взеха квоти за Шампионската лига, а „Херта“ и „Кьолн“ ще играят наесен в Лига Европа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"