Най-ценното по време на карантината

1. Дистанционното и телевизорът

Дистанционното и телевизорът или лаптопът бяха най-добрите приятели на човека в тези смутни времена. Когато нямаше с кого да си поговорим те бяха насреща и на някои хора даже им отговаряха. Общуването с машините придоби нови измерение само за няколко месеца. Те бяха така нужната ни компания, разказваха ни постоянно интересни неща и често ни разсейваха от потискащата обстановка.

2. Пижамата от две части

Ако видите модерни красиви рокли с камъни, дантела или сатен на корица на някое списание, които обявяват модни тенденции – това е лъжа. Всички знаем, че през месец март, април и май най-носената дреха бе пижамата. Редовно имаше хора, които излизаха с нея до магазина. Тогавашната модна тенденция беше пижама от две части, съчетана с иновативен прозрачен шлем. Тя е удобна, функционална и поддържа доброто настроение – както на теб, така и на околните. 

 

3. Телефонът

Телефонът е порталът ни към света. Чрез него успявахме да виждаме близките си, приятелите си и ни помагаше да не се превърнем в абсолютни социопати. Ако не беше той, вероятно лудниците щяха да са по пълни от спешното в Пирогов. Всеки успя да разгърне липсата си на социален живот в социалните мрежи. Всяка втора снимка беше на нечий кулинарен „шедьовър“, саксии с цъфнали китки или на някого по пижама и мазна коса, който съобщава колко му е скучно.

4. Вилицата и лъжицата

След карантината ясно можеше да се види кой има свръхестествени способности. Който не е качил нито един килограм или е отслабнал – не е от нашата планета или служи на дявола. Не знам дали има нормален човек, който да не е качил килограми след тази карантина. Лично моят хладилник светеше повече от лампите нощем. По време на такива смутни обстоятелства хората трябва да ядат заради психиката и душата си, а не защото са гладни. Резултатът от тази нужда обаче е с голям обем и доста тежи.

5. Медицинска маска и тубичка с дезинфектант

Гениите също могат да бъдат лесно разпознати. Ако има човек, който нито веднъж да не се е върнал до вкъщи или до колата да си вземе маската, защото я е забравил – ето този човек може спокойно да бъде признат за Айнщайн. Поради тази причина предпазната мярка срещу забравяне е да си сложим маска във всяка чанта и всяко яке. Няма да е учудващо, ако догодина вместо хората да си намират пари по джобовете на дрехите, откриват маски. Пълно разочарование! 

6. Кучето

Благословени бяха тези, който имат куче и … горкото куче. Ако хората са недебелели покрай карантината, кучетата сигурно са свалили някой друг килограм. Кучето беше безплатен билет към всички паркове и не един се възползва от тези прекрасни създания. Май по-често те разхождаха своя стопанин, от колкото той тях.

7. Терасата

Терасата беше Обетованата земя, Спасението, жадуваната глътка въздух. Когато излезеш на нея, същевременно си в безопасност, навън си и не тя трябва маса, а и можеш да се забавляваш със съседите или минувачите. Тя беше дар от Бог. Да се слави името на създателя на това архитектурно чудо. 

8. Тоалетната хартия

Разбира се, няма как да пропуснем огромната нужда, а по-късно и дефицит на тоалетна хартия. По никому неведоми причини този продукт рязко свърши в супермаркетите. Дали страхът проговори на човешката перисталтика или паниката ги поведе по пътя към тоалетната, факт е че хартията беше изчерпан артикул дълго време, а и изключително ценен.

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"