Намаляват обявите за работа, най-много са за търговия и продажби

Спад при офертите за заетост от дистанция

Застой и в туризма

За трети пореден месец от HR компанията JobTiger отчитат спад на обявите за работа у нас. На годишна база се наблюдава 2 на сто спад или 900 предложения по-малко, като за септември месец офертите за работа са около 44 000.

Най-голям е ръстът в секторите “Търговия и продажби” (450 предложения повече, 4% ръст), “Административни и обслужващи дейности” (300 предложения повече, 6% ръст) и Здравеопазване и фармация” (200 предложения повече, 9% ръст).

Анализът на данните показва, че сектор “Търговия и продажби” вече заема над една четвърт от общото предлагане на работа в страната с дял от 26 на сто.

Спад на предложенията отчитаме е секторите “Маркетинг и реклама” (50 предложения по-малко, 4% спад), при IT секторът предложенията са със 70 по-малко и спадът е от 2%, а след края на летния сезон при “Хотелиерство и ресторантьорство” предложенията са със 510 по-малко или 8 на сто спад.

Продължава спадът и при офертите за работа от вкъщи, като на годишна база обявите за дистанционна заетост са със спад от 7 на сто или с 260 предложения по-малко.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"