Нападателят на лекари остава зад решетките, осъждан бил пет пъти

Кирил Н., който безпричинно нападна бургаски лекари, докато се опитвали да спасят живота му, остава в ареста, реши Районен съд – Бургас.

22 годишният мъж псува и би жестоко охранител и двама лекари от болница Бургасмед в комплекс "Меден рудник". В хода на събиране на данни за престъплението дознателите са разпитали 9 от свидителите на инцидента.

В мотивите си за отказ да пуснат извършителя от ареста магистратите са сочат, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Престъплението е осъществено на публично място, в болнично заведение, в присъствието на множество лица, дежурните лекари в болницата, също и обслужващия медицински и помощен персонал и охрана. Докаран по спешност по повод алкохолна интоксикация, Кирил Н. не е бил провокиран от никого и неоснователно е инициирал случилото се. Обществения ред и спокойствието на гражданите са били в сериозна степен засегнати от действията на обвиняемия, са мотивите на съда.

Бургаският районен съд отчете още, че съдимостта на Кирил Н. и заведените криминални регистрации срещу него, сочат, че същият е лице с висока степен на обществена опасност. Той е бил осъждан  пет пъти за престъпления против собствеността. Наложените наказания обаче не са имали възпиращ ефект, което дава основание на съдът да  реши, че обвиняемият трайно не зачита закона.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"