Наришкин: Русия няма да се откаже от целите на специалната военна операция, въпреки сигналите на НАТО

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че Москва няма да се откаже от целите на спецоперацията, въпреки все по-шумните изявления от Запада за намерението на Русия да атакува европейски държави, съобщават руски медии.

По-рано ръководителят на военния комитет на НАТО Роб Бауер заяви, че Северноатлантическият алианс се готви да отблъсне евентуална руска атака срещу страни от ЕС. За тази цел се провежда най-мащабното учение от времето на Студената война Steadfast Defender .

 „Западняците подчертават своята войнственост, своята мобилизационна готовност с надеждата да повлияят на Русия“, коментира Наришкин.

Според него САЩ, заедно със своите съюзници, оказват натиск върху политическото ръководство на Руската федерация, така че Москва да се откаже от плановете си да завърши специалната военна операция.

„Но нито Русия, нито ръководството на Руската федерация няма да се откажат от своите цели“, подчерта Наришкин.

Наскоро имаше безпрецедентна активност на НАТО по западните граници на Русия. Кремъл многократно е отбелязвал, че Москва не заплашва никого, но няма да остави без отговор разширяването на алианса на изток.

„Сега, като част от информационната война, Западът се опитва да сплаши Русия с перспективата за пряк въоръжен конфликт с НАТО”, каза още Наришкин.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"