Народното събрание отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов (СНИМКИ)

Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушването на Валери Симеонов по повод обидата, която нанесе на майките на деца с увреждания.

В пленарната зала БСП аргументира искането си за изслушването на вицепремиера.

Независимо от контекста на изказването, подредбата на думите и това, какво г-н Симеонов е искал да вложи в своето изказване, цялото общество остана с впечатление, че Симеонов намерил за добре да квалифицира майчинството като инструмент за изнудване на държавата. Скандалът е нечуван и настояваме да пристигне в залата и да даде обяснение, заяви от името на левицата Валери Жаблянов.

Борис Ячев от НФСБ направи обратно предложение - искането за изслушването на Валери Симеонов да бъде отхвърлено, защото в петък щял да се гласува законът за хората с увреждания.

И ДПС поиска отпадане на предложението за изслушването на Симеонов, но със съвсем друг аргумент - за да не чуваме отново циничната му реч.

Правя обратно предложение с мотив - когато законодателната власт в парламента прави искане за изслушване на човек от изпълнителната власт, е когато има криза, но когато става въпрос за абсолютна липса на морал, когато става дума за цинизма на един човек, който взривява обществото, няма какво да бъде изслушван тук. ДПС е категорично против този човек да бъде изслушван. Това, което е искал да каже, за съжаление, е срам и позор за цялата страна. Ако приемете тази точка, ДПС няма да остане в залата и да унижаваме избирателя да слушаме един циник, изригна Йордан Цонев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"