Насилието в условията на интимна връзка повече насилие ли е от другото?

Психопат пребива, нарязва и опитва да скалпира младо момиче. Обръщам внимание, че описаното не е моментен акт на афект. Това е планирано изтезание, целта на което е жертвата да страда дълго, методично и да изпитва ужас от следващата минута.

В нормалния свят, след такова нещо, полицията прибира това същество, медицинската експертиза определя организма, като опасен за обществото садист, съдията предпазва обществото от тази заплаха, като го праща в затвора да си чака присъдата, а там неговите себеподобни му показват собствените си представи за насилствена любов. Точка!

При нас е различно.

При нас парламентът не се занимава с това публичните системи да работят по гореописания начин.

При нас Парламентът се занимава да разделя насилието, според мястото на прилагане (домашно, улично, на работното място...) и според мотивите в главата на идиота, който Ви разфасовал с ножа си (например от омраза, щото сигурно може и от любов...)

Та сега, новото им хрумване е "домашно насилие в условията на интимна връзка", да е повече насилие от другите насилия и да се наказва по-строго от тях. 

От тази логика следва, че ако Ви срещна на улицата и Ви направя труден за рисуване, но не съм в "интимна връзка" с Вас и също така не го правя от омраза, а е така, щото не ви харесвам обувките, то това не е от онова лошото насилие и  неговото наказване не е толкова важно.

Сега си представете, че нещо такова се случи утре в Пампорово. Понеже това не е точно описано в закона, Парламентът, трябва да се събере и да допълни закона с алинея посветена на "високопланинското насилие", нали?

И обществото ще си отдъхне успокоено...

Към насилието трябва да има еднакъв подход, независимо от формата, мотивите, мястото или спецификите на жертвата.
То трябва да бъде наказвано сурово, категорично и последователно.

Всяко насилие!

Всичко друго е сегрегация, ляв активизъм и геройски пози.

До следващия път!

П.П.
Знам каква бездна отварям с това, което ще кажа сега, но не мога да не го направя.

Да си от Ст. Загора и да си Дебора, означава че с ритуала на кръщенето, родителите ти са искали да си вземат кратка ваканция от живота в квартал "Три Чучура Север".

Да орисат детето за различна житейска перспектива, като тази по филмите...

Различна от това, младото момиче да има фенове в Инстаграм и да е гадже на най-нацепената батка в махалата.
Е, не са успели...

Истинската причина за насилието е в тъканта на обществото ни, в отказа от морални ценности и в обърканите житейски модели за успех.

И борбата с насилието ще е успешна, когато променим това!

Не когато приемем "Конвенция"!

Защото във Франция са я приели, но има твърдения, че случки като старозагорската, са ежедневие в предградията на Париж...

Хубав ден!

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Петър Москов

Този уебсайт използва "бисквитки"