Настимир Ананиев пред "Труд news" след изключването на ВОЛТ от ППДБ: Искахме да запишем нежелани партньори в следващия парламент

Не допринасял особено за имиджа на коалицията

От "Да, България" настояваха да не сме в коалицията, като такива искания имаше и преди предишните избори", коментира пред "Труд news" Настимир Ананиев, след като неговата партия ВОЛТ беше изключена от коалицията ППДБ.

"Беше ни намекнато, че е свързано с местата в листите, с Коалиционния съвет и с наши искания в коалиционното споразумение да бъдат включени партии, с които не бихме си партнирали в следващ парламент", добави той, без да уточни дали е искал сред нежеланите партньори да бъде записана ГЕРБ.

Ананиев твърди, че от партията му са нямали никакви претенции за избираеми места, за дял държавната субсидия и т.н. 

"Говори се за обединение, за единност, да се борим заедно, а се махат хора. Някак си става накрая една "елитарна общност" и не виждам кой печели от това нещо", заяви той.

От формацията не коментираха официално, но източници на "Труд news" от „Демократична България“ посочиха, че с оглед на новите цели и новата комуникационна политика на обединението е било преценено, че Настимир Ананиев не допринася особено за имиджа на коалицията.

От ВОЛТ ще решават на заседание в петък дали и как да се явят на изборите на 27 октомври.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"