Настояват за иск от КЗП срещу мобилните оператори

За да съкратят сроковете

Съдът в Пловдив обяви каузата за увеличение в договорите за нищожна

Участниците в откритото обсъждане в КЗП на едностранното увеличение на договорите от страна на мобилните оператори с процента на инфлацията, поискаха комисията да задейства съдебна процедура чрез колективен иск, за да обяви за неравноправни клаузите в общите условия на телекомите, които позволяват вдигане на цените.

Ако подобен иск бъде заведен от отделни хора или потребителски организации, произнасянето на всички инстанции ще отнеме между 3 и 5 години, аргументираха се участници в срещата. А ако процедурата се инициира от КЗП, значително ще се намалят сроковете.

Председателят на КЗП Стоил Алипиев заяви, че КЗП скоро ще излезе с доклад за това как да се постъпи с текста от общите условия на мобилните оператори.

Година и половина докладните, с които да се обяви индексацията за неравноправна не са внесени, отправи обвинение към Алипиев, че сега иска да си изгради определен имидж, членът на КЗП Константин Арабаджиев.

Междувременно на първа инстанция районният съд в Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги в отговор на частна жалба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"