Наталия Гуркова: Симпатизирам на Тръмп – изключителна личност

 

 

Жените заслужаваме ежедневно да се чувстваме като кралици

В чужбина ме оприличават на Анджелина Джоли

Като си красива, трябва да разбиваш статуквото, че си глупава 

Разголеността не е проява на добър вкус

В попфолка има много класни жени

Наталия Гуркова се превърна в олицетворение на красивата българка, след като през 1998-ма година е коронована за „Мис България“. След това хубостта й е оценена и в чужбина и през 1999-та година тя спечели първата си световна титла на конкурса „Мис Туризъм на планетата“, в Гърция. Наталия е носителка на още няколко титли от международни конкурси, но модните й ангажименти не й пречат да завърши магистратура по право в България, както и курс по финанси в Лондон. В последните години красавицата навлезе в модния бизнес и като дизайнер. През 2023-та година нейния бранд Queen by NG бе отличен за „Успешна премиера на българската модна сцена“ от Академията за мода на наградите „Златна игла“. Тя печели награда и за „Най-бързо развиващ се моден бранд“ от „Дизайнер на годината“, а нейна колекция участва в Седмицата на Висшата мода в Париж. Наталия има две деца – Джорджия и Кристиян.

- Наталия, тази седмица ти имаше рожден ден, но годините сякаш не ти се отразяват и ти продължаваш да си сред най-красивите българки, въпреки че стана носителка на титлата „Мис България“ през 1998-ма година. Как го постигаш и успяваш да си в такава форма?
- Благодаря за комплимента! На първо място е ген, но полагам и необходимите усилия. Тренирам редовно - ходя на фитнес и често се разхождам в гората. Опитвам се да се храня здравословно и спазвам  хранителен режим. Не ям месо, но консумирам риба и млечни продукти. Старая да се поддържам като физика и дух.

- Как посрещна рождения си ден и има ли някой подарък, или пожелание, които те развълнуваха особено силно?
- Трогната съм от вниманието, хубавите пожелания, любовта и уважението, които получих от толкова много хора за рождения ми ден. Написах и пост в социалните мрежи, за да благодаря на всички за прекрасните пожелания, които наистина ме развълнуваха. Традиционно посрещнах рождения си ден със семейството си и празнувахме с много хубаво и приповдигнато настроение, както на всеки личен празник. Дъщеря ми отскоро започна да рисува и ми подари една нейна картина, която много ми хареса. Радвам се, че тя развива тази своя дарба, защото и аз имах талант да рисувам, но не го развих. Синът ми също ме зарадва с подаръците, които ми беше приготвил - той сега е на 10 години. Добри деца са, възпитавам ги в правия път и се надявам да станат достойни хора.

- Имаш ли незабравим рожден ден?
- Всеки рожден ден е незабравим. Не живея в миналото, а в настоящето - всяка възраст има своята красота и всеки празник е несравним. Какво ли не е било в годините, но съм се чувствала щастлива. 

- Ти вече си утвърден дизайнер и тази година твоята модна марка спечели отличието „Най-бързо развиващ се моден бранд“, от наградите „Дизайнер на годината“. Защо реши да наречеш бранда си „Queen by NG“?
- Брандът се нарича така, защото аз съм нееднократна кралица на красотата, освен „Мис България“, съм печелила и няколко международни конкурси и по тази причина и самото лого е с корона, като символ на красота, изящество и изобилие. Създавам най-вече рокли за ежедневието, защото жените искаме всеки ден да сме красиви и специални, не само на абитуриентския бал и сватбата. Всяка жена заслужава да се чувства и изглежда като кралица ежедневно и именно затова е сложен диаманта в центъра на короната на логото ми. Предлагаме също коктейлни и официални рокли, както и плажна колекция – бански, туники и аксесоари, но фокусът е върху облеклото за ежедневието.

- Според теб, стилна ли е българката и кои популярни лица би отличила като най-добре обличащи се?
- Стилна е, разбира се! Българката има своя вкус и афинитет към модата и през годините го е показала. Добър вкус не значи да си най-скъпо  облечен, а като имаш добър вкус ти подбираш дрехите си така, че да изпъкваш с личния си стил. Доста са стилните българи, проф. Любомир Стойков прави „Модна икона“ и ги награждава всяка година. От световните знаменитости бих отличила Анджелина Джоли, Дженифър Лопес и Ким Кардашиян, която напоследък проявява екстравагантен вкус, но има и много добри попадения. Сред мъжете - Джордж Клуни и Брад Пит определено са стилни. Следващата ми идея е да направя и мъжка колекция – с тениски и къси панталони. Искам да е по-кежуъл, каквато е и женската линия.

- Вече сме в сезона на абитуриентските балове. Какво мислиш за тази тенденция абитуриентките да залагат на все по-разголени и кичозни тоалети и какви спомени пазиш от твоя бал?
- Мисля, че не е правилна! Фактът, че са по-разголени, не значи че са по- красиви. Това трябва да се култивира. Тази показност и разголеност не е проява на добър вкус – напротив! Колкото по-прикрито и загадъчно е едно облекло, толкова повече е показателно за един добър вкус, докато една по-разголена абитуриентка няма как да е на това ниво. Аз имам прекрасен спомен от моя абитуриентски бал. Тогава беше първият конкурс за красота, в който участвах и спечелих, като станах „Мис Бал“. На конкурса участваха момичета от пет училища, с които празнувахме заедно. Бях със стилна рокля на Жана Жекова – къс гащеризон с наметало от черна дантела, което може да се сваля, така че за танците оставаш по гащеризон. Беше по-различно за времето си облекло и правеше впечатление. Не си спомням да съм имала кавалер на бала, но изкарахме много приятно с моите съученици от 69-то училище, с профил - изучаване на чужди езици. 

- Според теб защо конкурсът „Мис България“ вече няма този престиж, както по твое време и момичетата, които се избират рядко са подходящи за титлата „най-красива българка“?
- Това вие го казвате! Ще кажа защо - тогава „Мис България“ беше един-единствен конкурс за красота, с изключителен престиж и тежест, а сега какви ли не конкурси се организират всяка седмица, с какви ли не имена, а участничките са меко казано неподходящи. Днес, като виждат например „Мис Силикон“ и други подобни конкурси и хубавите момичета нямат желание да участват в конкурс за красота. 

- Сред най-красивите носителки на титлата „Мис България“ в последните години е Елизабет Кравец, която спечели короната през 2023-та г. и предизвика множество реакции, заради българо-украинския й произход. Ти подкрепяш ли нейния избор?
- Елизабет Кравец наистина е много хубаво момиче. Аз също бях в журито, когато тя беше избрана за „Мис България“. В последните три години винаги съм жури и мога да кажа, че избирахме много красиви момичета, като Елизабет, Александра Кръстева и Сара Младенова.

- Попфолк певиците Райна и Камелия също са били финалистки в „Мис България“, а Камелия дори е била една от подгласничките на Жени Калканджиева. Ти харесваш ли някои певици от този жанр и какво мислиш за стила им?
- Приятелка съм с Бони, с Глория и Десислава. Бони и Деси имат мои рокли от пайети. Сред поп-фолк звездите има много класни жени, които показват и стил, и класа, и красота, освен че имат прекрасни песни, които останаха във времето. Камелия има много добра фигура, тя е с тяло на манекен и спокойно можеше да направи кариера и в тази област. 

- Сравнявали ли са те с Анджелина Джоли и кой е най-хубавият комплимент, който си получавала?
- Сравнявали са ме много често с нея в чужбина и са ми казвали, че съм като Анджелина Джоли. В България не са ме сравнявали с Анджелина, защото хората знаят, че съм Наталия Гуркова. Най-хубавият комплимент може би е когато са ме сравнявали със слънцето. Един чужденец каза: „Тази жена може да премести слънцето!“ 

- Съгласна ли си с Моника Белучи, че хората могат да ти простят всичко, но не и красотата?
- Красотата при всички случаи е изпитание, както изпитание е богатството, както изпитание е и интелекта! Хората си мислят, че това е много голям приоритет, но те са изпитания, обаче Господ винаги дава колкото можеш да носиш. Когато си красива, трябва да разбиваш статуквото, че ако си хубава задължително си и глупава… Цял живот се опитвам да опровергавам това. 

- С твоята визия, получавала ли си предложения да се снимаш в киното?
- Имам участие в българския филм „Мистиците и дервишите на изтока“, на режисьора Стилиян Иванов, както и в индийския – „Булет“ („Куршум“). В него играя жената на главния герой. Харесва ми да имам участие във филми и съм имала и други предложения, но не приемам всяка роля – трябва да ми отива. 

- А влюбена ли е в момента Наталия Гуркова и какъв трябва да е един истински мъж, според теб?
-Не съм влюбена в момента в конкретен мъж, но съм влюбена в живота. Един мъж трябва да е интелигентен, с чувство за хумор и да се отнася с уважение и толерантност към жената до него.

- Вярваш ли в съдбата и истина ли е, че още като те е видял съпругът ти Джордже Михалевич е казал, че ще бъдеш негова жена и ще имате две деца?
- Вярвам в Бог и вярвам, че ние имаме свободна воля, а не в това, че нещо е предопределено, но по отношение на съпруга ми е вярно, че на първата ни среща каза, че ще се ожени за мен и ще имаме две деца. 

- А как преодоля неговата загуба и изпадала ли си в плен на тежките мисли, депресията и зависимостите, на които се поддават много хора в трудни моменти?
- Не съм посягала към алкохол, не съм била и в депресия. Имам силна психика и се справям с препятствията и изпитанията. За всеки това е много персонално, но вярата в Бог е достатъчна сила да преодолееш трудностите. 

- Ти имаш две деца, а дъщеря ти Джорджия вече е в тийнейджърска възраст. Кои проблеми сред младите хора не те оставят равнодушна?
- Единият проблем е все по-голямото навлизане на социалните мрежи и интернета - подрастващите вече са повече с компютрите и телефоните, отколкото в движение. За децата ми съм изключително старателна в това отношение и гледам да спортуват и да се движат – тогава и психиката ти е здрава. 

- Джорджия е наследила твоята хубост. Тя върви ли вече по стъпките ти и какви са интересите й в момента?
- Още на шест години тя стана малка Мис България, а после спечели и „Little Miss Nations“ в Бразилия, където изпълни песен на Адел в един от кръговете. Много е артистична, обича да пее, да рисува и да танцува.

- Имаш снимка с Доналд Тръмп. Къде се срещнахте с него и симпатизираш ли му? Следиш ли актуалните политически събития и ще гласуваш ли на изборите у нас?
- Симпатизирам му – да! С него се срещнахме на „Мис Вселена“ на Хавайските острови – изключителна личност. Следя какво се случва в световната политика, не толкова в България, защото за съжаление у нас не виждам особено развитие, откакто започна демокрацията, но се надявам по-скоро това да се промени. Ще гласувам на изборите, защото мисля, че е важно.

1 Наталия с рокля от модния й бранд
2 На наградите „Златна игла“, с модели от колекцията й
4 С децата й Джорджия и Кристиян
5 Наталия стана „Мис България“ през 1998-ма година

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Светла Йорданова

Този уебсайт използва "бисквитки"