Наш модист облече турска поп звезда

Ханде Йенер се превръща в киберпънк героиня с костюм на Фатих Осман

Песента ѝ обещава да се превърне в музикален хит на лятото

Фатих Осман е една от новите надежди на родната мода. Креативният директор на бранда Faith In Fatih бе обявен за най-добър млад дизайнер за 2019 г. от Code Fashion TV Awards, а сега смело навлиза в “обетованата” земя на турския шоубизнес. Той е сред малцината модисти, чиито сценични костюми и аксесоари носят едни от най-големите звезди в Турция.

Преди година поп певицата Ажда Пеккан включи Фатих в екипа на последния си видео проект, а сега друга музикална звезда облече негов сценичен костюм. Турската дива Ханде Йeнер, която е модна икона на Балканите, се довери на родния дизайнер за една от визиите си за клипа към последния си сингъл “Aklimda” (В мислите ми). Поканата към Фатих Осман идва от турския стилист Беркер Уску, който се грижи за визията на куп популярни певци, актьори и модели от южната ни съседка.

Песента, която е с електронно и модерно звучене, вече привлече вниманието на меломаните и обещава да се превърне в един от музикалните хитове на лято 2022. Във видеото Йенер се появява в изоставен нощен клуб. Режисьор на продукцията е рапърът Tepki. Именно той превръща Ханде в киберпънк героиня на игра в пространството, която идва от един антиутопичен свят.

Фатих Осман изгря на родния подиум с колекцията си “Паднали ангели”.

Когато получава обаждане от екипа на певицата, за да предложи сценична визия, дизайнерът разбира, че не трябва да разчита на класиката, а да прояви креативност и смелост. Предлага визия, която моментално е одобрена и пожелана от целия творчески екип. След лични проби сценичният костюм е оценен като нещо, което не бива да бъде похабено за еднократно участие, а напротив, да му се намери достойно място. Именно тогава решават да използват визията за видеото към новия сингъл на Ханде Йенер.

“Според моите наблюдения има нещо вярно в това, че светът на турския шоубизнес е малко затворен и аз съм нетипичен пример - казва Фатих Осман. - Въпреки всичко, попаднеш ли в него, вратите ти се отварят за много нови проекти.”

До края на годината 25-годишният дизайнер има още планове за международни колаборации. Наесен му предстои да пусне нова капсулна колекция, която ще зарадва почитателите на модния му бранд с възможността да комбинират елементи от различни облекла в гардероба си.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"