Нашенец върнат да лежи 12 години в затвора за 40 кг кокаин

Изпълняват присъда на български трафикант, заловен в Русия

Негов авер върнат през февруари

Българинът Кръстьо Танков, осъден за трафик на близо 40 кг кокаин в Русия, е върнат да излежи наказанието си от 12 години затвор в Софийския затвор. Това съобщиха вчера от Софийска градска прокуратура, които са осъществили трансфера.

Танков и още двама българи - Георги Лазаров и Тодор Вълчанов, бяха заловени в Санкт Петербург през лятото на 2018 г. Те пристигнали там като туристи от Германия по предварителна уговорка с други дилъри, които оставили пакетите с 39,840 кг кокаин в квартира на ул. “Сежинская”. Когато нашенците намерили купувач и тръгнали да му занесат дрогата, били арестувани от агенти на ФСБ, които през цялото време следели пратката.

Петроградският районен съд на Санкт Петербург е наложил 12 г. затвор на Танков и по 10 години на Лазаров и Вълчанов. Тримата са на възраст от 42 до 60 години и на младини са били мутри от групировката ВИС.

Софийският градски съд е потвърдил изцяло руската присъда на Танков, тъй като по българските закони същото престъпление се наказва със затвор от 5 до 15 г. Същото се случи през февруари и при трансфера на Георги Лазаров, който вече лежи своите 10 години в Софийския затвор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"