Наши рефери свириха в групата на Бейл

Българска съдийска бригада ръководи мач в група "D" на световните квалификации. Главният рефер Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов, Мартин Венев и Никола Попов бяха назначени от ФИФА за двубоя между Грузия и Молдова. Срещата между опашкарите в групата завърши 1:1. Кабаков вдигна 6 жълти картона, а след мача родните съдии бяха похвалени за ръководенето на двубоя.

И другата среща в групата завърши 1:1, но бе далеч по-интересна. Уелс не успя да победи Сърбия на своя стадион в Кардиф. В средата на първото полувреме звездата на домакините Гарет Бейл направи 1:0 с удар от границата на наказателното поле. С попадението си играчът на "Реал" (Мадрид) има вече 26 гола на сметката си в националния и е само на още 2 от лидера сред реализаторите - вездесъщия Йън Ръш. Точно след попадението на Уелс се разигра потресаваща сцена. Нийл Тейлър изрита в лицето Душан Тадич. Носът на халфа бе счупен при сблъсъка, а от медицинския щаб на сърбите едва успяха да спрат кървенето. След тежкия удар в главата Тадич доигра мача, но след двубоя стана ясно, че почти сигурно ще се подложи на операция.

"Все още не мога да кажа какво е състоянието на Тадич - каза след мача Славолюб Муслин, селекционерът на Сърбия, който е бивш треньор на родния "Левски". - Има сериозни подозрения, че носът му е счупен. Почти сигурно ще се наложи да бъде опериран, но преди да говорим, трябва да чуем мнението на лекарите."

Въпреки че пусна кръв, Сърбия успя да измъкне ценна точка. Пет минути преди края на мача Александър Митрович изравни с глава.

"Това е футболът - каза селекционерът на "драконите" Крис Колман, който беше разочарован от изпуснатата победа. - Ейре определя темпото в нашата група и всички ще се съобразяваме с тях. Те постигнаха голяма победа срещу Австрия и го заслужават. Имаме сили да променим нещата в следващите шест мача. При 1:0 можехме да решим двубоя с втори гол, но Гарет Бейл уцели гредата. И в ответната атака... сърбите ликуваха."

По този начин воденият от Славолюб Муслин тим продължава без загуба и е втори в класирането с 8 т. Лидер е Ейре с 10, а Уелс са трети с 6.

Марсело Брозович вкара и двата гола за Хърватия при успеха с 2:0 над Исландия в сблъсъка на досегашните водачи в Група "I" на световните квалификации и вече е едноличен лидер с актив от 10 т. Полузащитникът на "Интер" беше точен в 15-ата и 90-ата мин. Малко след втория гол Иван Перишич беше изгонен с директен червен картон, но това не повлия на изхода от двубоя. До вчера исландците нямаха поражение в квалификациите и играеха с настроението от Евро 2016, на което впечатлиха всички.

В другия мач в групата Турция записа първа победа по пътя към Мондиал 2018. Южните ни съседи се наложиха с 2:0 над Косово и събраха 5 точки, с които се изравниха на четвъртата позиция с Украйна. Съставът на Андрий Шевченко взе минимален успех с 1:0 над Финландия. Лидер в групата е Хърватия с 10 т.

В "G" Италия разгроми Лихтенщайн с 4:0. "Скуадра адзура" излезе в схема 4-2-4 и стигна до категоричния успех с голове на Андреа Белоти, който се разписа на два пъти, Чиро Имобиле и Антонио Кандрева. С успеха италианците събраха 10 точки и делят първото място с Испания. Трети е отборът на Израел с 9, който даде сериозна заявка за участие в баражите след успех с 3:0 като гост на Албания.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"