Не е само Тадич, още двама напускт Сърбия

Освен напусналия капитан Душан Тадич, опитният полузащитник Неманя Гудел и Филип Костич, който е национал от 2015 г., ще напуснат сръбския национален отбор. Тази новина публикува сръбският вестник "Телеграф".

Неманя Гудел изигра 64 мача за Сърбия като дефанзивен полузащитник и вкара един гол, а на скорошното Европейско първенство в Германия игра полувреме срещу Англия и Дания. Играл е и на Мондиала в Катар срещу Бразилия и Швейцария, а на първото си голямо състезание Световното първенство в Русия пропусна всички мачове.

Филип Костич е изиграл 64 мача за Сърбия, с три гола. На последното европейско първенство той нямаше късмет, защото заради контузия игра само едно полувреме срещу Англия и два дни по-късно се прибра. На Световното първенство в Катар той пропусна първия мач срещу Бразилия заради контузия, а след това игра срещу Камерун и Швейцария. В първото си голямо състезание, Световното първенство през 2018 г. в Русия, той участва и в трите мача.

Душан Тадич официално обяви днес, че се сбогува с фланелката на сръбския национален отбор. Той публикува прессъобщение, в което индиректно обяви, че няма да играе, докато Драган Стойкович Пикси е старши треньор.

След като направи това, селекционерът му отговори:

„Душан Тадич е голямо име в сръбския футбол и момче, което остави дълбока следа с фланелката на нашия национален отбор. Следях кариерата му от момента, в който обяви огромни цели във Войводина и по-късно, когато показа в Холандия, Англия и Турция, че се е превърнал в един от най-добрите полузащитници в Европа.

От момента, в който поех поста селекционер на националния отбор, го видях като лидер и много се радвах, че Тадич носи капитанската лента и номер 10 на гърба си.

Уважавам решението му и му пожелавам късмет в бъдещата му кариера, както на терена, така и в това, на което ще се посвети. Голямото ми желание е да организирам прощален мач за него и ще предложа на президента Джаич и хората от Футболния съюз на Сърбия да се възползват от възможността в първия възможен момент и да се сбогуват достойно с бившия капитан. Тадич абсолютно го заслужава", каза Стойкович.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"