Не пипайте закона против джендър пропагандата!

Питаха говорител на Европейската комисия какво мисли за българският закон против джендър пропагандата. “Ще видим, законът още не е в сила”, отговори тя. Изключително зловещо, почти като закана, че никога няма да видим такъв закон в реалността.

Истината е, че Европейската комисия щеше да е реагирала вече, ако мислеха, че наистина ще успеем да забраним джендър пропагандата в училищата. Защото сегашното и ръководство с Урсула фон дер Лайен я подкрепя, а веднъж въведем ли такъв закон - той много трудно ще бъде премахнат, какъвто и натиск да ни предлагат.Европейският съюз НЕ може да налага законодателство в сферата на образованието и поради това ако ние решим, този закон остава. Единственият начин да бъде премахнат е да се намерят достатъчно предатели сред тези, които го гласуваха.

Нека бъде много ясно - българското общество очевидно подкрепя този закон. Не говоря само за подкрепата от родителските организации или църквата - дори някои от най-известните ЛГБТ хора потвърдиха, че няма никакво място за джендър пропаганда сред учениците. 

Протестите на тези, които са против този закон, събират една шепа хора в центъра на София. По-малко от работещите в медиите и НПО-тата, които са против него. Навсякъде се виждам масова подкрепа. 

Депутатите всъщност успяха да постигнат едно чудо в политическата криза - за първи път гражданите казаха “браво” и признаха, че парламентът МОЖЕ да върши неща в наш интерес!

Това обаче е нож с две остриета. Ако сега се пречупи някой, цената ще е много по-солена, отколкото ако въобще не бяха гласували този закон. Ако беше отказан щеше да има малко шум, малко недоволство, но всичко щеше да затихне. След като вече е гласуван и видяхме, че може, ако изведнъж ни предадат, реакцията ще е умопомрачителна.

На първо място “Възраждане”, като вносител на законът, ще спечели следващите избори. При това с много голямо мнозинство. И никой няма да може да им каже нищо, защото народът ще застане на тяхна страна. На второ място, вероятно ще видим референдум за излизане от Европейския съюз в близко бъдеще. При ясно заявление, че Европейският съюз означава да се вкарва джендър пропаганда в училищата против волята на българския народ, дните ни в него са преброени.

Вместо всичко това обаче можем да постигнем нещо невероятно - да върнем вярата на българския избирател в демократичния процес. Нека партиите, гласували за този закон да го използват като опора за това да покажат, че може да се работи за хората и, че може да се гласува за идеи. Появи се мъничко надежда, че те могат да ви вярват! Който се съмнява да заповяда в социалните мрежи - за секунди ще се убеди в мащабната подкрепа от страна на хората. 

Това може да бъде началото на връщането на демокрацията в България. Не можем да го изпуснем.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Виктор Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"